2 Cara Mudah Menemukan G-spot Wanita

Kewujudan G-spot atau titik paling sensitif pada organ intim wanita telah menjadi perdebatan sengit di kalangan para ahli. Melalui beberapa siri penyelidikan, akhirnya penyelidik mendapati bahawa titik erotis tersebut benar-benar ada. Hanya sahaja ukurannya kecil jadi susah dijumpai.

g-spot
G-Spot terletak di dinding faraj dan menghasilkan kesan luar biasa apabila dirangsang. Titik ini mempunyai simpul saraf yang paling banyak berbanding lokasi lain di sekitarnya. Ukurannya hanya 8.1 x 3.6 x 1.5 mm sehingga wajar jika susah dicari, namun bukan bererti mustahil ditemui.

Seperti dipetik Female First, Isnin (12/2/2013), ada beberapa cara yang boleh dilakukan untuk mencari G-spot, iaitu:

1. Eksplorasi tubuh
G-spot terletak pada dinding vagina bahagian atas, di antara lubang faraj dan leher rahim. Letaknya boleh berbeza-beza setiap wanita, jadi setiap wanita perlu menjelajah sendiri manakah titik di vaginanya yang memberikan rangsangan yang hebat.

Dinding vagina tempat G-Spot berada berbeza dengan rangkaian vagina lain yang lebih lembut. Jika diraba rasanya lebih berkedut atau berkerut berbanding rangkaian lain. Jika masih sukar menemuinya, cuba cara berikutnya.

2. Fantasi seksual
Cubalah bayangkan fantasi seksual. Ketika terangsang, G-spot akan membesar 2 kali ganda dari saiz semula dan mengeras layaknya tekstur buah kenari. Beberapa wanita berjaya mencari titik ini dengan menggunakan sex toys.

Ketika titik ini dijumpai, akan muncul sensasi seolah ingin buang air kecil, tetapi sebenarnya tidak. Jika diteruskan, merangsang titik ini akan membuat wanita mengalami ejakulasi sehingga boleh membezakan antara orgasme akibat rangsangan klitoris dan orgasme akibat G-spot.

Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.