Antara Seks atau Smartphone! Wanita pilih apa?

Telefon pintar atau gadget kini semakin menguasai kehidupan sehari-hari, boleh jadi termasuk aktiviti seks anda dengan pasangan. Jika diminta memilih antara seks atau telefon pintar, mana yang anda pilih?

Seks atau Smartphone

Satu kajian dibuat dengan soalan dari empat perkara berikut, mana yang paling tidak boleh anda korbankan selama seminggu. Empat perkara itu adalah alat atau telefon pintar, minuman beralkohol, seks dan kafein.

Kaji selidik yang dilakukan oleh Sachs Media Group ini melibatkan 1,000 responden lelaki dan wanita di Australia. Dari hasil kajian dilihat, jawapan kedua jenis kelamin itu jauh berbeza terutama untuk urusan seks.

Untuk wanita, mereka lebih memilih tidak bercinta selama seminggu berbanding harus berpisah dengan telefon pintar kesayangan. Dari empat hal yang ditanyakan dalam kajian itu, seks berada di turutan terakhir hal paling mereka tidak boleh jauhi selama seminggu. Sedangkan alat atau telefon pintar berada di kedudukan teratas (34%).

Dalam urusan alat atau telefon pintar, lelaki sebenarnya tidak jauh berbeza dari wanita. 21% lelaki juga tidak boleh lepas dari alat selama seminggu. Tapi dalam urusan seks, lelaki sangat tidak selaras dengan wanita yang menganggap seks kurang penting berbanding gadget. Peratus lelaki yang sukar lepas dari seks hanya perbezaan sedikit dengan jumlah yang tidak boleh hidup tanpa alat dalam tujuh hari iaitu 20%.

Hasil penyelidikan yang dinyatakan Sachs Media Group ini tidak jauh berbeza dari kajian sebuah brand makanan di UK pada 2011 lalu. Dari penyelidikan itu diketahui juga kalau wanita kini sama seperti lelaki, ketagihan main game di internet.

Apabila sudah asyik bermain game, wanita menghabiskan 23.2% waktunya melayari di dunia maya untuk main game. Sebahagian besar responden wanita mengaku mereka lebih memilih menghabiskan masa main game berbanding bercinta dengan pasangannya.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.