Beginilah Caranya Kalau Mahu Ereksi Sampai Tua

Umur kadangkala mempengaruhi produktiviti anda, baik itu dari segi pekerjaan hingga urusan ranjang. Permasalahan yang paling sering muncul adalah pada kekuatan zakar.

Beginilah Caranya Kalau Mahu Ereksi Sampai Tua

Usia yang lanjut tanpa disedari berpengaruh besar pada ereksi anda. Jelas saja jika permasalahan ini pasti mempunyai kesan kepada ketidakharmonian hubungan anda dengan pasangan jika dibiarkan berlarutan.

Tapi jangan bimbang, untuk mengelakkan perkara tersebut anda perlu sedikit melakukan beberapa latihan yang teratur termasuk pola makan. Berikut ini adalah beberapa cara yang akan memberikan anda sedikit latihan demi menjaga ereksi zakar hingga di usia senja:

Senam Kegel

Buat apa punya badan yang berotot tapi ‘kejantanan’ anda tidak berguna di ranjang? Oleh kerana itu anda juga wajib memberikan sedikit sukan para zakar anda dengan cara senam kegel secara rutin. Hal ini akan memudahkan anda untuk meningkatkan testoteron dalam tubuh. Kegel juga dipercayai mampu mengurangkan tahap stres hingga bisa meningkatkah ghairah anda kembali.

Caranya paling mudah untuk melakukan senam kegel adalah setiap buang air kecil, keluarkanlah air kencing sedikit demi sedikit ditahan masing-masing selama 10 saat sambil menahan nafas. Ketika pagi hari, angkatlah punggung anda sedikit dengan posisi terlentang di ranjang, kemudian lakukan gerakan menahan kencing seperti tadi.

Berhenti Merokok

Rokok tidak hanya merosakkan kesihatan paru-paru anda saja, tapi juga berbahaya pada zakar anda. Jika terlalu sering merokok, anda akan mengalami mati pucuk dan penyakit inilah yang membuat anda sukar ereksi. Bagi anda yang tidak mahu berlaku, sebaiknya kurangkan dan berhentilah merokok dari sekarang.

Jangan Pakai Celana Ketat

Bukan hanya sukar bergerak saja, tapi jenis pakaian ketat dipercayai berpengaruh besar dalam permasalahan ereksi anda. Aliran darah ke rangkaian zakar akan terhalang kerana seluar ketat ini, alhasil kekuatan ereksi pun akan berkurang. Bukan hanya itu saja, seluar ketat juga boleh merosakkan pundi kencing lelaki.

Kurangkan Onani di Usia Muda

Bagi anda yang belum berkahwin, sebaiknya simpanlah hasrat anda untuk sebuah seks yang nyata. Melancap secara berlebihan dapat menurunkan nafsu seksual. Ereksi dan ejakulasi terus menerus boleh menyebabkan lemahnya tisu otot pada zakar. Jadi jika tidak mahu kena masalah ereksi, sebaiknya kurangkan melancap dari sekarang.

Makanan yang tepat

Point yang terakhir adalah mengatur pola makan yang tepat. Perubahan cara makan merupakan jalan terbaik untuk menjaga ereksi tetap sihat di usia senja. Mengambil pisang, telur, kacang-kacangan dan sayuran akan meningkatkan libido sehingga anda akan mempunyai ereksi yang keras. Makanan segera adalah salah satu jenis makanan yang harus dielakkan, jika tidak mahu terkena permasalahan ini.

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.