Fantasi Seks Perempuan, Normalkah?

Memikirkan fantasi seks adalah perkara yang normal bagi perempuan. Fantasi seks bukanlah suatu yang berbahaya dan harus ditakuti. Perkara ini tidak berbahaya bagi perempuan, mahupun bagi lelaki sekalipun. Bagi kalangan perempuan, masih banyak yang berpendapat bahawa fantasi seks itu tidak normal. Fantasi seks itu juga termasuk variasi seks. Demikian juga dengan masturbasi bagi perempuan.

Fantasi Seks Perempuan

Perkara ini masih dinyatakan normal. Banyak yang menilai kalau onani bagi perempuan itu berbahaya. Kenyataannya tidak demikian adanya.

Sering melakukan onani tidak akan menyebabkan fizikal menjadi lemah, selama anda cukup pemakanan dan rehat. Kalau pemakanan dan rehat anda cukup, keadaan tubuh anda akan tetap stabil dan segar.

Walaupun fantasi seks tidak berbahaya, namun tetap tidak baik juga apabila terlalu sering melakukannya. Apapun yang berlebihan tentu tidak baik.

Sebahagian lelaki masih belum menerima pasangannya melakukan fantasi seks saat sedang berhubungan badan dengannya. Anda masih boleh melakukannya tanpa pengetahuan beliau. Ini kerana untuk membangkitkan ghairah seks anda juga.

Ramai pakar seks menganggap bahawa fantasi seks yang dilakukan perempuan itu masih dalam keadaan normal dan tidak boleh dikatakan kelainan seks.

Hanya saja, perkara ini bagi sebahagian lelaki masih dianggap hal yang tabu. Selama fantasi seks itu membuat ghairah seks anda meningkat, bukanlah masalah.

Banyak perempuan yang melakukan fantasi seks bahkan saat sedang berhubungan seks dengan pasangannya. Tapi, banyak juga perempuan yang menilai fantasi seks seperti itu pantang larang dan dilarang.

Tidak ada hasil kajian saintifik yang menyatakan bahawa fantasi seks itu menyebabkan penyakit tertentu dan berbahaya. Perempuan hanya perlu mengawal diri, pada bila-bila masa ia melakukan fantasi seks. Tentunya dengan pertimbangan banyak perkara. Terutama masalah pemilihan tempat dan waktu.

Perempuan tidak dilarang dalam sisi ilmiah melakukan yang namanya fantasi seks. Hanya saja, ada kod etika tertentu yang harus dipertimbangkan oleh perempuan.

Di antaranya adalah dengan tidak menunjukkan kepada pasangan kita apabila kita sedang berhubungan seks dengannya.

Soalnya, dikhuatiri perkara ini akan menyinggung perasaannya. Perempuan yang pintar tentu boleh memilih bila saatnya ia harus melakukan fantasi seks.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.