Isteri gemuk sukar terangsang. Betul ke?

Betul kah fakta yang menyatakan bahawa isteri yang gemuk kurang terangsang. Ataupun hanya yang biasa-biasa saje. Ataupun suami yang tidak pandai memberi rangsangan sehingga isteri yang fizikalnya gemuk kurang terangsang.

Isteri gemuk sukar terangsangKalau benar fizikal  isteri anda gemuk, ada tiga hal berikut yang perlu diperhatikan.

Pertama, kegemukan mungkin berkaitan dengan ketidakseimbangan hormon.

Kedua, mungkin juga berkaitan dengan penyakit tertentu.
Ketiga, kegemukan yang menyebabkan aktiviti berbentuk fizikal terganggu.

Ketiga-tiga Hal tersebut dapat mengganggu fungsi seksual, baik pada lelaki maupun perempuan. Kalau salah satu faktor boleh dikatakan boleh tahan lagi tapi kalau dah ketiga-tiga faktor di atas  terjadi pada pada isteri Anda, maka wajar si isteri  mengalami gangguan fungsi seksual.

Apa yang dimaksudkan dengan “sukar terangsang” ?. Apakah dia tidak punya ghairah seksual ataukah dia punya gairah seksual tetapi mengalami masalah dalam reaksi terhadap rangsangan seksual. Tetapi apapun yang dia alami, yang pasti adanya ketidakseimbangan hormon dan penyakit tertentu dapat mengakibatkan gangguan fungsi seksual tersebut. Jadi untuk mengatasi masalah tersebut, langkah berikut harus dilakukan.

Pertama, pastikan dulu apa yang dia alami.
Kedua, tentukan penyebab kegemukan dalam kaitan dengan ketidakseimbangan hormon dan penyakit tertentu, selain gaya hidup yang tidak sihat.
Ketiga, dapatkan rawatan dengan betul.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.