Kejamnya Pengasuh Ni…

Ada baiknya anda berfikir dua kali untuk meletakkan buah hati anda kepada pengasuh, kita mencari wang untuk memenuhi keperluan si buah hati, namun bagaimana jadinya kalau sianak menderita semasa diletakkan kepada pengasuh semasa anda bekerja.

kejam

Sebelum memilih pusat jagaan atau taman kanak-kanak, sebaiknya kita pilih yang betul-betul boleh dipercayai. Jangan sampai nantinya anda mnyesal, seperti kisah nyata yang ada di Vietnam. Sepasang pengasuh, bukan mendidik dengan betul, tetapi mereka menyiksa anak – anak disana.

dera anak

Kes ini diketahui oleh polis tempatan setelah dirakamkan oleh kamera. Untuk menjadi pengasuh memang tidak mudah, perlu mempunyai kesabaran yang extra dan mempunyai jiwa kasih sayang pada anak. Kekecohan atau susah diatur memang susah lumrah dari sifat anak-anak.

kejam dera anak

Maka dari itu, sebagai ibubapa perhatikan dengan lebih teliti lagi untuk meletakkan anak-anak di taman kanak-kanak. Dan jangan lupa terus memantau perkembangan yang berlaku disekolah dan tetap berkomunikasi pada pihak sekolah.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.