Kelar Leher Rakan Hanya Gara-Gara Permainan Point Blank

Sakit hati boleh membuat seseorang berbuat jahat, seperti yang dilakukan oleh Budi Sean alias Sean (18). Ia sanggup menggorok leher rakannya sendiri yang bernama Rizky Ramadhan (21). Pelaku menggunakan pisau untuk menggorok leher temannya tersebut, selepas menggorok, pelaku menusuk mangsa sebanyak dua kali di bahagian punggung dan dada.

gorok-leher-teman-hanya-gara-gara-game-point-blankMenurut keterangan suspek kepada penyiasat di Mapolresta Pekanbaru, pelaku sakit hati kerana ditampar oleh mangsa.

Benar, motifnya kerana sakit hati. Pelaku membunuh mangsa kerana sakit hati ditampar oleh korban. Kemudian game point blank milik pelaku diminta oleh mangsa dan akan dijual. Katanya mangsa lagi memerlukan wang,” kata Kasatreskrim Polresta Pekanbaru, Kompol Bimo Aryanto, Khamis (21 / 1/2016).

Menurut keterangan Fatimah (45), jenazah pemuda itu ditemui kira-kira pukul 01.15 Wib. Masa itu ia terbangun dari tidurnya begitu mendengar suara minta tolong.

Selepas keluar rumah, Fatimah melihat mangsa sudah terbaring dengan kedudukan meniarap. Ia memakai baju kaos warna hitam, masih memakai topi keledar dan memakai seluar jeans lutut panjang warna biru.

Korban sempat minta tolong, tapi suaranya tidak keras. Suaranya seperti orang mendengkur.Pas kami lihat mangsa sudah tergeletak dengan keadaan bersimbah darah,” kata Fatimah, warga setempat.

Sumber : tribunnews.com

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.