Keputusan Rasmi PRK Sungai Besar Dan PRK Kuala Kangsar.

Pengumuman serta keputusan rasmi dan penuh bagi dua Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Kuala Kangsar (P67) dan Sungai Besar (P93) yang diadakan pada hari Sabtu 18 Jun 2016 dijangka akan diumumkan sekitar jam 9 malam, hari ini.

Menurut makluman daripada Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), keputusan bagi kedua-dua Pilihan Raya Kecil itu berkemungkinan dapat diketahui lebih awal dari jangkaan.

Keputusan Rasmi PRK Sungai Besar Dan PRK Kuala Kangsar. Sekiranya terlewat bagaimanapun hanya dalam tempoh yang singkat Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Kuala Kangsar (P67) dan Sungai Besar (P93)diadakan berikutan kerusi-kerusi Parlimen tersebut telah mengalami kekosongan luar jangka berikutan kembalinya ke rahmatullah Yang Berhormat Dato’ Wan Mohamad Khairil bin Wan Ahmad dan Yang Berhormat Dato’ Noriah binti Kasnon.

Kedua-duanya terlibat dalam nahas udara di Sarawak beberapa hari sebelum Pilihan Raya Umum Dewan Undangan Negeri Sarawak Ke-11 yang lalu.

SENARAI PENUH PENCALONAN PRK PARLIMEN KUALA KANGSAR DAN SUNGAI BESAR 2016 SERTA KEPUTUSAN PENGUNDIAN

Berikut adalah keputusan terkini, penuh dan rasmi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Kuala Kangsar, Perak (P67) dan Sungai Besar, Selangor (P93) yang akan dilengkapkan sebaik sahaja pengumuman dibuat.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.