Ketagihan Aneh, Remaja Ini Suka Makan Deodoran

Deodoran biasanya digunakan di bahagian ketiak untuk mencegah bau badan. Namun seorang remaja yang mempunyai ketagihan aneh justeru lebih suka memakan deodorannya.

Semacam ingin menghilangkan bau badan dari dalam tubuh, Nicole, remaja 19 tahun dari New York City mempunyai ketagihan aneh dengan suka memakan deodoran. Tidak hanya deodoran yang berbentuk stick, tetapi juga deodoran jenis spray.

Ketagihan Aneh, Remaja Ini Suka Makan Deodoran

Setiap hari Nicole rajin mengerok stick anti bau badan ini dengan penutup bungkusan dan memasukkan ke dalam mulutnya. Kadang-kadang beliau juga menyemburkan deodoran spray terus ke lidahnya atau ke hujung jari yang kemudian dijilatnya.

Dalam sehari dia boleh menghabiskan setengah bungkusan stick deodoran atau sekitar 15 stick deodoran dalam sebulan. Dan sejak mula ketagihan 2 tahun lalu, ia sudah melahap hampir 360 deodoran.

“Ini benar-benar lembut, terasa meleleh di mulutku. Deodoran punya rasa unik tersendiri,” ujar Nicole kepada HuffPost TV, seperti dilaporkan Selasa (26/2/2013).

Setelah memakan deodoran, Nicole mengaku mulutnya menjadi kering. Tetapi di saat yang sama, mulut masih boleh mengeluarkan liur dan membuat dirinya semakin ketagih.

Ada banyak jenis deodoran yang biasanya dibezakan dengan aroma atau fungsi tambahan lain. Tapi menurut Nicole, setiap deodoran memiliki rasa yang berbeza, dan yang menjadi kegemarannya adalah deodoran stick ‘richer tasting’.

Meski mempunyai ketagihan tak munasabah, namun sehingga kini keadaan tubuh Nicole masih sihat-sihat saja. Ia tak pernah mengeluh adanya gangguan pencernaan atau gangguan lain. Tapi tak dinyatakan apakah dia sudah pernah berunding dengan doktor atau belum. – detik.health

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.