Ketika hubungan kelamin, ini yang payudara rasakan…

Lelaki begitu taksub dan juga amat menikmati payudara semasa berhubungan intim bersama wanita pasangannya. Justeru, tak ramai wanita memahami apa yang sedang dirasakan kaum Hawa ketika sedang melakukan aktiviti bercinta.

Ketika hubungan kelamin, ini yang payudara rasakan

Dipetik dari Women s Health, payudara akan merasakan dan menimbulkan rasa ‘aneh’ apabila anda sedang melakukan hubungan intim dengan pasangan.

1. Rangsangan pada puting atau payudara boleh mengaktifkan saraf yang mencetuskan kelenjar pituary di otak untuk melepaskan endorphin, yang kemudian akan melincirkan organ intim.

Tak usah hairan apabila 82 wanita mengaku sentuhan pada payudara boleh membuat mereka terangsang, Begitupun, 52% lelaki menyatakan rangsangan pada puting boleh membuat mereka ghairah.

2. Sama seperti klitoris, puting akan menegang ketika dirangsang. Ini kerana serat-serat otot halus dan rangkaian di kawasan itu secara langsung mengecut. Faktanya, ada wanita yang sangat sensitif saraf putingnya.

Mereka boleh dengan cepat mengalami orgasme dengan rangsangan di payudaranya.

3. Payudara diliputi rangkaian pembuluh darah halus yang akan dipenuhi aliran darah ketika degupan jantung dan tekanan darah meningkat di kala anda berhubungan intim. Inilah yang menyebabkan payudara akan kelihatan memerah.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.