Lakukan ini agar suami isteri boleh orgasme serentak

Lelaki umumnya lebih cepat mencapai orgasme berbanding wanita, sehingga terkadang ramai wanita yang belum berpuas hati ketika berhubungan seks. Tetapi anda berdua dapat mengakali hal ini, sehingga dapat mencapai orgasme di waktu yang bersamaan dan sama-sama berpuas hati.

Lakukan ini agar suami isteri boleh orgasme serentakOrgasme pada wanita lebih sukar diramalkan dan memerlukan keseimbangan teknik dan waktu intimasi bersama pasangan. Selain itu, penting untuk diingat bahawa hanya satu pertiga daripada wanita yang selalu berhasil mencapai orgasme setiap kali berhubungan seks.

Tetapi perkara ini dapat diatasi dengan pengertian dan kerjasama yang baik bersama pasangan. Berikut ini adalah cara yang boleh dilakukan agar kedua pasangan sama-sama dapat mencapai orgasme dalam masa yang sama dan saling berpuas hati, seperti dipetik dari Everyday Health, antara lain:

1. Seks yang digabungkan dengan masturbasi
Kerana lelaki umumnya lebih cepat mencapai orgasme, dirinya harus menyesuaikan dengan pasangan. Caranya adalah melambatkan orgasme, dimana lelaki perlu menghentikan keintiman ketika telah mendekati fasa plateau (tahap di mana ghairah seksual mulai memuncak), kemudian anda boleh melakukan masturbasi untuk si isteri.

Ketika isteri telah memasuki fasa plateu, bersedia untuk meneruskan intimasi. Dengan memadankan ghairah seksual, anda boleh mencapai klimaks dalam masa yang hampir sama.

2. Menghabiskan lebih banyak masa untuk foreplay
Anda juga boleh memanjangkan foreplay agar wanita lebih terangsang untuk seks. Wanita dapat lebih mudah mencapai orgasme ketika dirinya benar-benar terangsang.

3. Pilih posisi bercinta yang tepat
Women on top (WOT) atau side by side (menyamping) adalah kedudukan yang paling baik agar kedua pasangan dapat mencapai orgasme bersama-sama, kerana kedudukan ini membolehkan anda untuk menetapkan kelajuan dan wanita akan lebih banyak mendapat rangsangan kelentit.

4. Meningkatkan rangsangan pada clitoris faraj
Dengan menambah sedikit rangsangan pada clitoris semasa melakukan hubungan seks, wanita akan lebih cepat mencapai orgasme. Lelaki boleh menggunakan jari-jarinya atau dengan vibrator untuk merangsang clitoris.

5. Seks oral
Sesekali anda mungkin perlu cuba seks oral, kerana kedudukan seks 69 juga dapat meningkatkan keintiman dan membolehkan kedua-dua pasangan dapat menyeimbangkan masa dan keintiman. Sehingga keduanya mampu mencapai orgasme pada masa yang sama.

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.