Lelaki ini rasa hidup selesa tinggal di tanah perkuburan

Lelaki ini yang telah hidup selama 15 tahun di sebuah perkuburan di Serbia. Bekas pekerja pembinaan ini kehilangan rumahnya setelah tidak dapat membayar hutang-hutangnya.

Bratislav stojanovic (43), mengatakan ia merasa lebih selesa di tanah perkuburan berbanding tinggal di jalanan. Setelah memberikan sedikit ubahsuai pada kuburan tersebut, dia benar-benar merasa seperti di rumah. “Ini memang bukan istana tapi lebih selesa daripada jalanan,” katanya lagi.

Sebelum tinggal di sini, Stojanovic hidup di jalanan selama beberapa bulan. Sekarang pekerjaannya hanya keluar masuk kuburan untuk mencari makan.

Dia mengatakan hidup dengan orang mati tidak menakutkan. “Pada awalnya memang menakutkan, tapi saya sudah terbiasa,” ucapnya. Dia menambahkan dirinya sekarang lebih takut pada orang hidup daripada orang mati.

“Setiap kali keluar saya memeriksa apakah ada orang lain di luar, saya biasanya menakuti mereka,” ujarnya. Dia mengatakan orang-orang sekeliling sangat bersimpati dengannya sampai-sampai ada yang sering memberikan dia makanan atau pakaian.

“Tidak menakutkan hidup di kuburan, yang mati biarlah mati, saya lebih takut kelaparan,” …“Dan bila saya mati, setidaknya saya berada di tempat yang tepat,”

Bratislav Stojanovic 1

Bratislav Stojanovic 2

Bratislav Stojanovic 3

Saya mengalami kesukaran membuang air kencing dan sakit di bahagian rahim. Doktor telah sahkan bahawa terdapat ketumbuhan yang bersaiz 4.8mm di bahagian rahim saya. Doktor menasihatkan supaya melakukan pembedahan untuk membuang ketumbuhan itu. Saya enggan menjalani pembedahan pembuangan itu dan berikthiar untuk mencuba alternatif lain. Cellfood telah… Baca Lagi

Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.