Perkosa budak 5 tahun, warga emas berusia 72 tahun dipenjara

Warga emas berusia 72 tahun, akhirnya dijatuhi hukuman penjara selama lima tahun, setelah ia dinyatakan bersalah atas tindakan perkosaan dan pencabulan terhadap kanak-kanak berusia 5 tahun.

perkosa
Tapi, kes ini bukan baru-baru ini terjadi. Ianya sudah 40 tahun lalu, di mana masa itu usia Albert Riek, adalah 32 tahun, dan kini usia si korban sudah menginjak 45 tahun. Mengapa selama itu?

Mangsa yang enggan disebutkan namanya itu, baru berani melaporkan kejadian yang menimpanya sekarang, kerana dulu ia selalu diancam oleh Albert. Kerana ancaman itu, membuat mangsa selalu merasa ketakutan untuk melaporkannya. Selain itu, ia juga mengalami trauma.

“Dia mengancam saya terus menerus, dan selama ini saya hidup dalam ketakutan. Saya tertekan. Saya juga menderita, semuanya mempengaruhi hari-hari saya, dan selalu tidak tenang ketika malam datang,” kata korban.

Di perbicaraan Albert mengakui kesalahan yang diperlakukannya. Ia mengatakan, pencabulan itu terjadi sekitar tahun 70-an, di Montgomery Country. Kala itu, Albert perlahan membelai rambut mangsa, dan meminta kepada korban untuk melakukan seks melalui mulut.

Walaupun ia sudah berkata jujur, tetap saja ia mengelak kalau itu dilakukannya dalam keadaan sedar.

Dipetik laman Crazy News, Jumaat (18/10/2013), Albert mengaku, bahawa apa yang dilakukannya kerana pengaruh dari minuman alkohol yang diminumnya, sebelum dia bertemu dengan gadis malang itu.

Secara psikologi, jelas wanita itu mengalami trauma yang sangat mendalam. Buktinya, bertahun-tahun ia menjalin hubungan selalu gagal di tengah jalan. Ia ketakutan setiap kali kekasihnya meminta ia menjadi pendamping hidupnya untuk selama-lamanya.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.