Puas dan Buas dengan Doggy Style

Kreativiti dan eksperimen memang sangat diperlukan untuk mendapatkan posisi seks yang ideal. Salah satu kedudukan seks yang paling disukai oleh semua pasangan adalah posisi doggy style.

Buas dengan Doggy Style

Kedudukan ini sering dikatakan sebagai kedudukan yang terbaik untuk mencapai daerah G-spot. Berikut ini adalah sekilas mengenai kedudukan yang sarat dengan fantasi.

Melayu Main Tahan Lama – Free Pos

Sejarah singkat

Kedudukan ini sudah diamalkan sejak zaman kuno. Nama doggy style berasal dog yang bererti anjing dimana posisi perempuan harus menungging seperti anjing semasa melakukan seks. Sehingga posisi perempuan kelihatan seperti anjing ketika laki-laki melakukan penetrasi dari belakang. Kedudukan ini merupakan objek dari berbagai fantasi, terutama laki-laki.

Teknik

Kedudukan ini tidak begitu menyenangkan bagi sesetengah orang, terutama jenis pasangan romantis, kerana mereka tidak akan dapat merasakan tatapan kasih sayang satu sama lain dan tidak ada ciuman penuh ghairah.

Perempuan hanya mendapatkan sentuhan dari belakang kerana kedudukan mereka merangkak dan pasangannya berlutut di belakangnya. Semakin tinggi kaki perempuan semakin rendah pula mereka harus menungging. Selepas itu, pasangan akan memegang pinggang dan melakukan penetrasi.

Sensasi

Kedudukan ini menimbulkan sensasi yang kuat kerana penembusan yang dilakukan sangatlah mendalam. Banyak juga yang mengatakan bahawa kedudukan ini sangat memanjakan rangsangan G-Spot.

Penembusan juga boleh dilakukan di sisi faraj serta di bahagian atas atau bawah dengan memilih sudut tusukan, yang bermaksud bahawa sensasi yang dirasakan boleh sangat pelbagai.

Kelebihan

Laki-laki mempunyai akses yang mudah ke kelentik dengan tangan selama penembusan sehingga dapat menambah kenikmatan seks. Tangannya juga bebas untuk menjelajah seluruh tubuh pasangannya.

Posisi doggy style ini juga sesuai untuk orgasme (vagina dan klitoris). Ia juga membolehkan pasangan untuk menikmati kepuasan seks tanpa perlu bimbang atau malu memperlihatkan ekspresi wajah mereka.

Tanpa menatap muka, pasangan akan lebih mudah menumpukan dalam merasakan sensasi hubungan seks daripada bersemuka.

Kelemahan

Posisi doggy style ini telah menyebabkan banyak kritikan; beberapa orang membimbangkan tentang sifat dominator atau mendominasi kedudukan. Sebahagian lain membincangkan masalah sisi yang tidak berperikemanusiaan tentang kedudukan ini.

Memang benar bahawa laki-laki yang memegang kendali, tetapi jika kedudukan ini berjaya membuat kedua belah pihak menikmatinya, maka tidak akan menjadi masalah. Namun, jika laki-laki terlalu kasar, perempuan boleh menjadi sangt lemah dan tidak stabil apabila laki-laki tidak boleh mengendalikan irama, kehebatan dan kedalaman penetrasi.

Ingatlah bahawa penembusan terkadang dapat meyakitkan bagi perempuan jika tindakan yang dilakukan terlalu kasar.

Masa yang sesuai

Posisi doggy style boleh dinikmati setiap masa, bergantung pada suasana hati. Beberapa pasangan memilih kedudukan tersebut ketika mereka menginginkan suasana yang liar, spontan dan berapi-api. Kedudukan ini tidak digalakkan bagi pasangan yang pertama kali berhubungan seks kerana perempuan mungkin masih belum mengenal tubuh pasangannya dengan baik.

Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.