Rahsiakan Mengandung, Wanita Buang Bayinya dari Tingkap Selepas Melahirkan

Setiap orang memang mempunyai rahsia. Tapi jangan sampai guna menutupi rahsia sampai melakukan kejahatan, apalagi hingga mengancam hilangnya nyawa orang lain. Seperti wanita di Sepanyol ini yang menutupi kehamilannya dan melahirkan secara rahsia. Namun selepas melahirkan, bayi yang masih merah itu dilempar melalui tingkap rumahnya.

Perempuan yang namanya dirahsiakan itu melahirkan bayinya sehari sebelum Krismas. Dengan pelbagai cara dia berjaya menutupi 9 bulan kehamilan dari orang tuanya. Pada 24 Disember pagi, wanita 35 tahun itu melahirkan bayinya. Kemudian dia memotong sendiri tali pusatnya.

Bayi tak berdosa itu dibungkusnya dengan seluar jeans, lalu dilemparkan dari tingkap dapur. Bungkusan itu jatuh di sebuah laman dalam yang berada kira-kira 2 meter di bawah tingkap. Demikian maklumat dari polis setempat seperti dikutip dari Daily Mail.

Namun tak lama, wanita itu mengalami pendarahan yang teruk, sehingga terpaksa meminta orang tuanya untuk membawanya ke hospital. Tidak lama, ibu wanita itu pergi ke dapur dan melihat bungkusan jeans mengandungi bayi di luar sana.

“Kira-kira pukul 08.30, nenek bayi itu pergi ke dapur dan melihat ke luar dari jendelanya. Ketika itulah dia melihat bayi di halaman dalam. Begitu melihat sosok itu, dia menghubungi petugas,” jelas polis.

Ajaib, bayi itu ternyata masih hidup. Bayi itu berhenti bernafas dan mengalami hipotermia. Namun pegawai perubatan dengan pantas melakukan resusitasi. Beruntung nyawa bayi berjaya diselamatkan walaupun akhirnya dirawat di hospital dengan status berada dalam keadaan parah.

Sementara itu, ibu dari bayi tersebut ditangkap petugas polis Madrid dengan tuduhan percubaan pembunuhan pada anaknya. Akan dsiasat juga apa motif wanita itu membuang bayinya sendiri.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.