Sedap Bang : Tips Seks Bagi Pasangan Berumur 30 Tahun Ke Atas

Ketika umur sudah menjangkau 30 tahun ke atas, seorang wanita akan mengalami penurunan hormon dan fungsi pada organ seksualnya. Pada usia ini, wanita akan merasakan tidak nyaman atau tidak selesa ketika melakukan hubungan seks sihat. Jika tidak mempunyai pemahaman yang tinggi, wanita akan beranggapan lelaki terlalu kasar walhal itu adalah aksi yang sama dilakukan seperti sebelum ini. Ini akan menjadi punca seorang lelaki beranggapan si isteri sudah tidak berminat dengannya lagi.

tips-seks

Berikut adalah 4 tips seks sihat bagi mereka yang berusia 30 tahun ke atas :

1. Utamakan Kualiti dari Kuantiti Untuk Seks Sihat

Dari kajian yang dijalankan bahawa pasangan berusia 25-29 tahun melakukan beberapa hubungan seks dalam masa sehari. Namun ini berbeza dengan mereka yang sudah berumur dimana hanya melakukan hubungan seks beberapa kali sahaja sebulan. Pada usia ini, kualiti dari kuantiti lebih penting untuk mendapatkan kepuasan dan keseronokan seks sihat.

2. Lakukan Uji Kaji Untuk Seks Sihat

Ketika usia semakin bertambah, ghairah seks semakin berkurangan dan tidak seperti muda-muda dulu. Anda boleh lakukan uji kaji untuk mengembalikan bara api seksual anda. Lakukan perkara bersama seperti mandi bersama dan pergi bercuti untuk berbulan madu kerana nostalgia ketika berbulan madu semasa baru berkahwin akan membantu pasangan menikmati seks sihat.

3. Jaga Keseimbangan Untuk Seks Sihat

Lelaki dan wanita memiliki hormon estrogen dan testosteron, hanya berbeza dari segi jumlahnya. Bagi wanita yang sudah bertambah usianya, jumlah estrogen menjadi berkurangan dan testosteron meningkat yang menjadikan mereka lebih agresif. Namun semua ini sebaliknya bagi seorang lelaki. Oleh itu mereka lebih terarah kepada ‘mengikut’ ketika melakukan hubungan seks sihat dari menjadi ‘pemimpin’.

4. Ambil Tindakan Untuk Seks Sihat

Menurut pemerhatian yang dijalankan, lelaki di usia 40-an lebih mudah turn on untuk dapatkan kualiti seks sihat. Oleh itu wahai isteri, suami anda lebih mudah terangsang ketika akan melakukan aksi seperti membelai ataupun mencium. Lakukan foreplay dengan menyentuh tempat-tempat sensitif seperti mencium leher dan memegang zakar suami seolah-olah anda seperti mahu melakukan blowjob.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.