Strategi Memperlambatkan Cepat Pancut

Memahami hubungan seks sebagai satu kegiatan penaklukan pasangan rasanya sangat wajar. Bukan penaklukan macam perang di filem, tapi lebih bagaimana anda mampu menguasai keadaan dari awal sampai titik penghabisan. Begitu banyak strategi mahupun gaya dan kedudukan semasa anda beraksi di ranjang bersama pasangan.

Strategi Memperlambatkan Cepat PancutBaiklah, soal urusan itu mungkin anda sudah layak mendapat ijazah. Tapi apakah anda sedar, jika bermacam kedudukan atau style yang anda praktikkan bersama pasangan semasa berhubungan intim pasti berakhir memuaskan? Mungkin ya, mungkin juga tidak. Itu semua bergantung seberapa berdaya tahan dan pintar anda menguasai keadaan dan tidak melakukannya sekadar hanya untuk melepaskan batuk ditangga.

Sebenarnya ada beberapa strategi lagi yang amat penting untuk diketahui lelaki. Strategi yang satu ini erat hubungannya untuk menetapkan rentak berkaitan sampai meraih orgasme yang maksimum. Sebut saja… strategi mempertahankan pancutan. Bagaimana mungkin? Ternyata boleh. Bagi anda yang berfikiran hubungan seksual itu hanya soal pemanasan, penembusan, dan orgasme terburu-buru ubah mindset tersebut. Bukannya apa-apa, cepatnya terpancut ternyata memberi kesan positif bagi anda dan pasangan. Bagi wanita, boleh jadi akan merasakan orgasme berganda kerana anda masih memberi “masa tambahan”. Sementara untuk anda sendiri, jangan tanya, tidak hanya kepuasan, namun juga rasa jantan yang sepertinya boleh naik berkali ganda dalam seketika.

Strategi 1: Atur Rentak Nafas

Anda pasti berfikir hubungan intim akan semakin panas jika keduanya saling melenguh, mendesah, dan termengah. Kecuali anda sedang melakukan dengan segera, lebih baik untuk tidak membiasakan perkara itu terjadi. Kenapa? Kerana dengan melakukan hubungan seksual yang menggebu-gebu justeru akan semakin cepat menghabiskan tenaga dan mendorong pancutan datang lebih cepat. Tugas anda di sini adalah bagaimana caranya mengatur pernafasan dan tidak terpancing pada nafsu yang akan membuat keletihan. Cubalah untuk menambah hidangan semasa pemanasan sebelum melakukan penembusan. Apabila anda merasa mulai boleh mengendalikan diri, atur pola nafas sampai stabil. Jangan takut Zakar akan tertunduk lesu, kerana penyegerakan fikiran dan peredaran darah akan berjalan selaras apabila anda mampu menguasai keadaan.

Strategi 2: Relaxation PC

PC di sini bukan Personal Computer, melainkan sejenis otot yang berperanan sebagai organ seksual iaitu pubococcygeus. Otot ini letaknya berada di bawah pundi buah zakar anda. Fungsinya adalah untuk menetapkan tahap ketegangan zakar semasa melakukan penetrasi, usahakan untuk meregangkan otot PC ini sejenak dengan tidak terlalu sering mengetatkan otot zakar yang sedang tegang. Semakin anda banyak mengeraskan zakar yang sedang tegak berdiri, maka otot PC akan cepat letih dan menurunkan ketahanan ereksinya. Strategi ini berkaitan dengan strategi pertama, apabila anda mampu mengatur pola nafas, maka dengan sendirinya otot PC boleh diregangkan untuk mengalirkan darah sebagai bekalan tenaga. Kesannya? Jelas, ereksi akan bertahan lama dan pancutan pun akan datang selepas anda siap menembaknya.

Strategi 3: Beri tekanan perineum

Cara ini mungkin sering anda lakukan sebagai teknik rangsang yang cukup menggelitik. Rangsangan ini biasanya dilakukan saat menjelang datangnya pancutan, dengan memberi sentuhan-sentuhan lembut maka pundi prostat akan mengecut hebat dan melebar sehingga memberi daya dorong bagi sperma untuk menyembur keluar. Titik perineum ini letaknya berdekatan dengan otot pubococcygeus, hanya saja perineum lebih berada di antara lubang dubur dan buah zakar. Untuk melanjutkan rentak permainan anda, jangan beri sentuhan, tapi beri tekanan pada titik perineum untuk menunda datangnya pancutan. Dalam keadaan ditekan, cecair sperma yang terkumpul akan terserap kembali hingga tertahan untuk keluar. Strategi ini sebetulnya agak tricky, kerana masa berhubungan intim, rasanya sukar membezakan mana sentuhan dan tekanan. Anda boleh meminta bantuan pasangan untuk melakukannya, asal jangan semakin terangsang dan zakar muntah lebih cepat.

Strategi 4: Lakukan tarikan lembut pada testis

Kedengaran pelik? Mungkin. Tapi ini juga merupakan salah satu cara untuk menjaga pancutan datang tergesa-gesa. Apabila anda merasakan puncak kenikmatan itu segera tiba, kurangkan rentak penembusan dan lakukan tarikan lembut pada testis anda. Tarikan lembut pada testis boleh menjadi perangsang untuk mengembalikan kestabilan zakar anda. Hasilnya? Masih ada sisa waktu untuk anda bercengkerama dengan Miss V lebih lama lagi.

Strategi 5: Do the Stop and Go

Inilah cara paling klasik untuk menahan datangnya pancutan. Ingat, jangan terlalu menggebu apabila anda melakukan penetrasi, jangan terlalu fokus untuk cepat-cepat menikmati orgasme, dan jangan membuang tenaga lebih banyakr di awal permainan. Itulah beberapa perkara utama apabila mencipta hubungan intim layaknya seni dan bukan seperti kegiatan membosankan. Percaya atau tidak, saat merasa pancutan sedia menyerbu, anda boleh berhenti sejenak dan mengatur nafas dengan mendaratkan ciuman atau pelukan hangat pada pasangan. Selepas anda siap, baru diikuti dengan rentak yang lebih stabil. Keuntungan strategi stop and go ini selain waktu permainan lebih lama, pengeluaran sperma yang dikeluarkan pun lebih banyak dan kepuasan maksimum ada dalam genggaman anda.

Bersambung di Sini

Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.