Batang Boy Friend I Lagiii… (tut)

Ada 4 sekawan perempuan 1kolej & stay dalam 1 dorm.. Leen, Ekin, Zue & Fara.. diorang start berbual tentang saiz batang BF (boy fren) diorang..

Batang Boy

Leen : u all, u tau batang BF i besar remote ASTRO.. best.. panjang pon mcm remote ASTRO.. i Like~

Ekin : Wuhuu.. nice.. batang besar, tapi pendek.. balak i nye batang botol sos Maggi.. panjang 8 inci tau.. Laaagi best~

Zue : Hrmm.. besar tu je? Panjang tu je? So..i la paling untung sekali.. batang BF i besar Lengan i ni ha.. panjang pon same panjang dengan lengan i.. Lagi-Lagi-Lagiii… BEST.. tau!!

Leen & Ekin : Wow!! macam negro La..

Tiba-tiba si Fara Menyampuk..

Fara : Alaa.. korang ni sembang gebang La.. baru besar tu.. panjang tu.. dah kecoh.. batang BF i Lg besar.. huh!

Leen, Ekin & Zue : ReaLLy? Besar mane? (bertanya serentak)

Fara : Besar PenseL..

Leen, Ekin & Zue : Laa.. kecik jeee.. hahahahaha..!!

Fara : HeLLooo~ girLssSSsss.. tu baru BULU die.. ok..!!

Leen, Ekin & Zue : Hoh? (terus semua pengsan)

Keesokan hari nye, balak si Fara terima ‘Friend Request’ dari kawan2 Fara di FB.. (hahaha..)

Mengeluhkah lagi anak kita jika dibandingkan dengan nasib mereka ini…

Bila kita mengeluh kesusahan… ada lagi sebenarnya yg lebih hebat kesusahannya….. kita sentiasa nak hidup mewah , tetapi apakah kita mengerti bahawa di luar sana ada yang lebih susah dari kita … tidak ada tempat tinggal, tiada pakaian, sentiasa kelaparan … gambar ini, si abanglah menjadi pelindung kepada adiknya, menjadi bantal kepada adiknya, menjadi selimut untuk adiknya … ya Allah …

anak miskin

” ya Allah, sesungguhnya Engkau Maha Pengasih lagi Maha Penyayang, ya Allah, kasihanilah dua orang kanak-kanak ini, peliharalah mereka, berilah rezeki kepada mereka, ya Allah, Engkau sedialah tempat tinggal kepada mereka untuk berteduh dari panas dan hujan, berilah mereka pakaian dan makanan sentiasa ya Allah, sesungguhnya ya Allah, Engkaulah sebaik-baik Penolong dalam segala sesuatu ”

Jom pakat2 ‘amin’kan doa di atas … ‘amin’kan banyak2 ye, moga Allah SWT bela kedua anak ini… FB