Wanita Ini Tidur di Samping Jasad Suami yang Mati Setahun Lalu

Cinta yang mendalam membuat seseorang merasa sangat kehilangan saat pasangan tercintanya pergi selamanya. Begitulah yang dirasakan wanita Belgium yang berusia 69 tahun. Hatinya begitu hancur atas meninggalnya si suami.

Tidur di Samping Jasad Suami yang Mati Setahun LaluWanita yang tak disebutkan identitinya itu tak tahan jika hidup tanpa suaminya. Beliau tetap setia mendampingi suaminya dengan tidur di samping jasadnya yang sudah menjadi mumia.

Lelaki berusia 79 tahun yang hanya dikenali sebagai Marcel H katakan meninggal kerana serangan asma pada November tahun lalu. Namun, isteri tercintanya tidak melaporkan kematian suaminya kerana hatinya begitu hancur.

Selama setahun, si isteri tidur di samping suaminya yang telah tiada di tempat tidur. Untungnya, tetangga wanita itu tak mencium bau tubuh yang membusuk.

Pihak berkuasa di Belgium mulai curiga setelah pemilik mendakwa pasangan itu tak membayar wang sewa sejak 2012. Apabila polis masuk ke pangsapuri di Brussel, mereka mendapati baki mumia Marcel H.

Ahli patologi di Pusat Forensik Liege, Philippe Boxho, berkata, badan boleh menjadi mumia di tempat yang kering dan persekitaran yang hangat.

“Sekurang-kurangnya diperlukan satu minggu untuk sampai ke keadaan tersebut. Dalam hal ini tubuh membusuk di tempat tidur dan organ dalamnya sudah menjadi cair,” ujarnya seperti dikutip dari Dailynews.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.